Alla inlägg den 17 augusti 2007

Av Leila - 17 augusti 2007 09:33


Liza Marie gjorde denna inspelning nu för att hylla sin pappa. Han gick bort för 30 år sedan. Den ska säljas på iTunes och pengarna ska gå till Katarinas offer. Det är fortfarande många som behöver hjälp.


Av Leila - 17 augusti 2007 07:46


Igår var jag och gubben min ute och rastade Charlie på gården.

Vi bor alldeles vid en 70 km väg. De flesta kör lagligt, men det finns de som inte vet hur man lättar på gasen. Nu tänker jag inte på det som är så vanligt ... att man kör lite mera än tillåten hastighet. Det gör jag själv ibland också.

Men här finns timmerbilar som kör nästan 90 km på den här rätt krockiga vägen, när ungar ska gå till skolan. De har fått hoppa i diket många gånger p g a det.

Tillbaka till igår kväll .... när vi ska gå in hör man en bil komma. Sen hör man hur den bromsar och så en smäll. Nu förväntar man sig att bilen ska stanna .... nix, den här la i en lägre växel och försvann fort som tusan.

Men vi springer ut för att se vad det var som blivit påkört, för det förstod vi direkt att det var. Och det hördes att det inte var en katt.

Grannen har en pudel och vi hade en halvtimme tidigare pratat med dem, så vi blev iskalla. Tänk om det var hunden eller någon som var ute och rastade någon hund.

Vi pustar ut när vi ser att det inte finns något på vägen.

Grannen kommer också ut, för de hade sett vad som blivit påkört. Det var ett rådjur. Så vi börjar sökandet, för vi såg inget springa över åkern. Vi hittade stackarn som inte kunde springa. Troligen krossad i bakändan.

Att se in i ögonen på rådjursbocken fick mig att snyfta ... stackarn .... Han såg så rädd ut och funderade också på vad det var som hänt honom. Hoppas att chocken gjorde så han inte hade ont.

Vi ringde 112 och det kom en jägare och gjorde pinan kort för bocken.

Men jag är ledsen och riktigt förbannad. Hur kan man bara köra vidare och inte kolla hur det gick för djuret man kört på. Hur kall och hjärtlös kan folk bli. Om inte grannen sett vad det var, så kanske vi inte hade hittat honom, för Örjan och jag visst inte vad vi skulle leta efter. Då hade kraken fått ligga där och självdö .... och hur lång tid kunde det ha tagit.

Ovido - Quiz & Flashcards